Tahu Campur, Uenake Rek!

Tahu Campur, Uenake Rek!

Panganan sitok iki dijamin nggarai kuangen Arek-Arek Suroboyo. Rasa kuah'e legi bin gurih, tahu'e lelembut (saking lembut'e), trus aroma petis'e seng khas, pasti nggarai ketagihan. Opo maneh lek puedes, tambah muanteb jaya jeh rasa'e!

"Tahu Campur khas Suroboyo."
"Tahu Campur khas Suroboyo."


Biasane panganan khas iki disajikan nang piring, trus isine ono: daging sapi kenyal, tahu goreng, perkedel singkong, kecambah (taoge) seger, godong selada, mie kuning, plus krupuk udang.

"Mantab jaya jeh rasa'e!"
"Mantab jaya jeh rasa'e!"


Trus disiram karo kuah daging seng muanteb, warna'e coklat rodo ireng, ono aroma bawang'e seng gurih. Terakhir, ditambahi bawang goreng plus sambel! slurrrrrp! enyak-enyaak-enyaaak!

"Enyak-enyak-enyak..."
"Enyak-enyak-enyak..."


Rasa'e Tahu Campur iki sueger, gurih, muanteb, wuenak puol pokoke! Selain Tahu Campur, panganan liyane seng nggarai kangen iku: Tahu Tek, Semanggi Suroboyo, karo Rujak Cingur!

"Rasa'e luweh manteb maneh lek puedes!"
"Rasa'e luweh manteb maneh lek puedes!"


Referensi:
- id.wikipedia.org/wiki/Tahu_Campur
- detikfood.com/read/2008/07/24/161257/977309/482/tahu-campur-enake-rek
- ramadan.detik.com/read/2008/09/06/110550/1001444/628/tahu-campur-tebet-teman-jos-buka-puasa


www.SURBAYA.com ]
Suka ·  · 

Tidak ada komentar:

Posting Komentar